top of page

Nyheter

Befaring med fylkesråd på Kjelle-engene

Updated: May 14


Stig Helge Basnes, lærer ved Kjelle vgs, fylkesråd Solveig Schytz, fylkesråd Lise Hagen Rebbestad og Lars Kristian Selbekk, Haldenvassdraget vannområde på befaring ved våtmarksområdet (foto: Camilla Edi Hille, Akershus fylkeskommune)

23. april besøkte fylkesrådene i Akershus fylkeskommune Solveig Schytz og Lise Hagen Rebbestad Kjelle videregående skole og Kjelle-engene våtmark. 


Prosjektet med å restaurere våtmarksområdet og på Kjelle og samtidig skape et rekreasjonsområde er et samarbeid mellom Aurskog-Høland kommune, Haldenvassdraget vannområde og Kjelle videregående skole.


 – Vern av natur og restaurering av natur, er kanskje et av de mest effektive og viktige tiltakene for å reversere natur- og klimakrisen, og bidra til en renere Oslofjord. Tiltaket på Kjelle er et eksempel på hvordan dette kan gjøres relativt raskt, når kommune, fylke og sivilsamfunn samarbeider, sier fylkesråd for plan, kulturminner, klima og miljø, Solveig Schytz i en nyhetssak på nettsidene til Akershus fylkeskommune.


Kjelle-engene er en del av Haldenvassdraget vannområde, som er et av de to case-områdene i SABICAS-prosjektet. Området ligger nært Bjørkelangen sentrum, med skoler og barnehager i nærheten. Våtmarka har et rikt fugleliv og biologisk mangfold, samtidig som det er kulturlandskap for beitedyr.


13 views

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page