top of page

Nyheter

Første SABICAS-samling

Updated: Dec 10, 2021

9. juni 2021 var SABICAS’ offisielle kick-off! Partnerne møttes digitalt på grunn av koronarestriksjonene, men vi håper på fysiske møter i felt utover høsten.


Målet med prosjektet er å studere naturbaserte løsninger langs elver for å øke klimatilpasning og biologisk mangfold i nedbørsfelt under press. Naturbaserte løsninger er inspirert av, eller tar utgangspunkt i naturen. Det er måter å tilpasse seg klimaendringene på, samtidig som vi tar vare på artsmangfoldet og skaper verdi for mennesker.



I det første møtet ble partnerne bedre kjent, og vi fordelte oppgaver og planer for hvordan vi skal nå alle målene i prosjektet. Sammen skal vi finne ut mer om hvilke løsninger som fungerer best ved å undersøke to ulike nedbørsfelter: Gausa i Innlandet og Haldenvassdraget i Viken. Med på laget er en rekke forskningsinstitutter, organisasjoner, forvaltningen og interessenter.



Vi skal også involvere folk i nærområdene gjennom såkalte «levende laboratorier», og vi har allerede lagt planer for de to første workshopene som skal gjennomføres denne høsten. Nå gleder vi oss til å ta fatt på arbeidet! Snart skal vi også ut i felt for å gjøre de første undersøkelsene med drone. Følg med på nettsiden for flere oppdateringer!

60 views

Recent Posts

See All
bottom of page